DC Apotheek Valeriusplein – gespecialiseerd in hiv

Binnen het Hiv Behandelcentrum bevindt zich de DC Apotheek Valeriusplein. Deze apotheek heeft zich gespecialiseerd in hiv. Behalve up-to-date kennis van de medicatie begrijpen de apothekers ook hoe de medicijnen moeten passen in het dagelijks leven van de gebruiker.

Over de apotheek

GespecialiseerdGeoptimaliseerd
De interactiegevoeligheid van hiv-remmers is hoog. Het is daarom van groot belang dat de apotheker begrijpt hoe andere medicijnen (van zware medicatie tot zelfzorgmiddelen) de hiv behandeling kunnen beïnvloeden.Vanwege onze specialisatie op hiv gebied kan de apotheek haar diensten toespitsen op de doelgroep. Dat betekent een betere en makkelijkere service voor het bestellen, afhalen en bezorgen van medicatie.
De apotheek is specialist in hiv dankzij:

  • Goede samenwerking en overleg met de internisten en verpleegkundigen van het HIV behandelcentrum.
  • Persoonlijk contact met de patiënten voor directe feedback op het gebruik van de medicatie in de praktijk.
  • Continue nascholing over de laatste ontwikkelingen op HIV gebied
Onze geoptimaliseerde diensten:

  • Medicijnen meekrijgen voor een half jaar.
  • Altijd alles op voorraad; neem nieuwe medicatie direct mee naar huis. Dit geldt ook voor medicijnen voor soa’s.
  • Herinner- en thuisbezorgservice; je wordt gebeld als het tijd is voor een nieuwe bestelling en deze kunnen, indien gewenst, gratis aan huis worden bezorgd.

PrEP

De apotheek heeft een speciale achtergrond in PrEP-zorg. De oprichter, Hans Smit, heeft zich samen met organisatie PrEP.nu hard gemaakt voor een betaalbare prijs voor PrEP in Nederland,door in gesprek te gaan met de geneesmiddelenfabrikanten.

Het resultaat van die inspanning is dat PrEP inmiddels voor 39 euro per maand verkrijgbaar is in de apotheek, inclusief de verwerkingskosten. Dit is de goedkoopste prijs tot nu toe in Nederland. Je kunt PrEP zowel in potjes als in stripverpakking afnemen.

PrEP gebruiken en woonachtig in Amsterdam?

De unieke samenwerking tussen de apotheek en het Hiv Behandelcentrum in Amsterdam betekent dat de PrEP-zorg gecentreerd is op één locatie. Het Hiv Behandelcentrum informeert over PrEP en voert de benodigde testen uit voordat je kunt beginnen. Bij de apotheek haal je direct de medicijnen op. Het Hiv Behandelcentrum zorgt voor begeleiding achteraf en coaching in therapietrouw.

Meer weten? Neem contact op met het behandelteam via hivbehandelcentrum@dcklinieken.nl

PrEP gebruiken en niet woonachtig in Amsterdam?

De apotheek start een unieke landelijke samenwerking met artsen om PrEP beschikbaar te maken voor iedereen in Nederland. Kijk voor meer informatie op: www.prep-direct.nl

Op de website vind je de snelste weg naar een kliniek in de buurt voor de benodigde gezondheidsonderzoeken. Als je in aanmerking komt voor PrEP krijg je de medicatie iedere maand gratis thuisbezorgd, tegen dezelfde prijs als je in de DC Apotheek Valeriusplein betaalt.

Meer weten? Prep-direct

Gebruik maken van apotheek

Als patiënt heb je recht hebt op een vrije apotheekkeuze. Het is dus niet nodig om geheel over te stappen van apotheek als je gebruik wil maken van (een deel) van de diensten van de apotheek.

Geef bij je behandelaar aan dat je graag (een deel van) je medicatie via DC Apotheek Valeriusplein wil ontvangen. Je meldt je eenmalig aan bij de apotheek en geeft aan van welke diensten je gebruik wilt maken. Het team van de apotheek regelt de rest.