Onze samenwerkingen

Gezond ouder worden met hiv kan betekenen dat het soms nodig is een verwijzing te krijgen naar een andere arts. Het kan een aanvulling zijn op de behandeling.

Het Hiv Behandelcentrum werkt daarom nauw samen met andere hulpverleners.  Met deze samenwerking  kan de hiv-behandeling beter afgestemd worden op andere behandelingen.

Amsterdam UMC

  • Het hiv-behandelteam heeft wekelijks multidisciplinair overleg met het hiv-team van Amsterdam UMC. Naast het afstemmen van behandelingen worden tijdens deze overleggen nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en ervaringen uit de praktijk gedeeld.
  • Dankzij de samenwerking met AUMC hebben onze patiënten toegang tot 24/7 spoedeisende hulp van het internisten team van AUMC.
  • Het is voor onze patiënten mogelijk te participeren in academische studies van het AUMC**
NaamOmschrijvingLooptijd
PREVENTHiv sneltesten bij mannen (MSM) met niet westerse achtergrond onder de aandacht brengen via peers
NOVAStudie naar het effect van vroeg starten met c-Art bij acute Hiv-infectieLanglopende studie

GGZinGeest

  • We hebben een driemaandelijkse casuïstiekbespreking, zodat we de behandeling van GGZinGeest en het hiv behandelteam op elkaar kunnen afstemmen.
  • Per 1 januari 2019 houdt GGZinGeest één keer in de drie weken een consult op onze locatie. Dit laagdrempelige consult is bedoeld als kennismaking om te achterhalen of een verwijzing naar GGZinGeest iets voor jou is.

GGD Amsterdam, SOA kliniek

  • Er is samenwerking op het gebied van hiv-cohortonderzoek, SOA-onderzoek en -behandeling, hepatitis B-vaccinatie bij risicogroepen, seksueel gedragsonderzoek, HPV-onderzoek en H-team.

AIN werkgroep

  • Stedelijke werkgroep van alle ziekenhuizen waar de AIN-behandeling plaatsvindt, om onderzoek en behandeling af te stemmen.

Daarnaast werkt het Hiv Behandelcentrum nauw samen met huisartsen en apotheken.

Binnen DC klinieken