Praktische informatie

Het Hiv Behandelcentrum kent nagenoeg geen wachttijden. Je kunt dus snel bij ons terecht. Bel het behandelteam voor een afspraak op 088 0100 944 tussen 8.00 uur en 16.30 uur (maandag tot 19.00).

Het Hiv Behandelcentrum is 24 uur/ 7 dagen per week bereikbaar voor overleg en bij ‘acute’ klachten.

Je belt hiervoor 088-0100944.

Tijdens kantoortijden krijg je direct een medewerker van het Hiv Behandelcentrum aan de lijn. De kantoortijden zijn van 8.00 – 16.30 uur.

Buiten kantoortijden spreek je eerst met ons Servicecentrum of de algemene Zorgcentrale. Zij verbinden je door met de arts-assistent interne geneeskunde bij het Amsterdam UMC. Als het nodig is, neemt deze arts-assistent direct contact op met een van de artsen of verpleegkundigen van het HiV Behandelcentrum, die toegang heeft tot jouw elektronisch patiënten dossier.

Eerste afspraak

Bij binnenkomst meld je je bij de tweede balie bij binnenkomst. Probeer 10 minuten eerder aanwezig te zijn.

Wil je het volgende meenemen naar je consult?

Tijdens het eerste bezoek doet een van de verpleegkundig specialisten de intake. Je ontmoet meestal ook meteen een van de internisten. Met de verpleegkundige en/of internist bespreek je jouw klachten, vragen en andere belangrijke punten. Er worden afspraken gemaakt over bloedonderzoek en aanvullend onderzoek. We overleggen met je huisarts of andere behandelaren om andere noodzakelijke medische gegevens te ontvangen. Tijdens een vervolgafspraak met de verpleegkundige en/of internist worden de uitslagen van het onderzoek besproken en een passend behandelplan opgesteld.

Vergoeding

Met een verwijzing van je huisarts wordt alle hiv zorg door de zorgverzekeraar vergoed. Houd daarbij wel rekening met het eigen risico. Als de zorgverzekeraar niet de volledige factuur vergoedt neemt DC klinieken het verschil voor haar rekening. Lees meer informatie over vergoedingen hier: Vergoedingen of neem contact op met onze financiële administratie via 088 0100 937 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.